Object structure

Title:

Digestibility and assimilation of natural foods in small rodents

Creator:

Dróżdż, A.

Place of publishing:

Białowieża

Date issued/created:

1968

Description:

Zbadano konsumpcję naturalnych pokarmów, ich strawność i poziom asymilacji, a także dobowe zapotrzebowanie energetyczne u czterech gatunków drobnych gryzoni. Obiekt tych studiów stanowiły: polniki zwyczajne, Microtus arvalis (Pallas, 1779), nornice rude, Clethrionomys glareolus (Schreber, 1780), myszy polne, Apodemus agrarius (Pallas, 1771) i myszy leśne, Apodemus flavicollis (Melchior, 1834). Ogółem przebadano 11 diet treściwych, mieszanych i objętościowych, używajac do każdej serii 10-15 dorosłych zwierząt (łącznie 120 gryzoni)

Subject and Keywords:

Apodemus agrarius ; Apodemus flavicollis ; assimilation ; Clethrionomys glareolus ; digestibility ; energetic balance ; food ; International Biological Program ; maintenance costs ; Microtus arvalis ; natural foods ; small mammals

Relation:

Acta Theriologica

Volume:

13

Issue:

21

Start page:

367

End page:

389

Resource Type:

Article

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

10.4098/AT.arch.68-21

Source:

click here to follow the link

Language:

eng ; sum . eng ; pol

Rights:

Rights Reserved - Free Access

Terms of use:

Copyright-protected material. May be used within the limits of statutory user freedoms

Digitizing institution:

Mammal Research Institute of the Polish Academy of Sciences

Original in:

Library of the Mammal Research Institute Polish Academy of Sciences

Projects co-financed by:

Programme Innovative Economy, 2010-2014, Priority Axis 2. R&D infrastructure ; European Union. European Regional Development Fund